MENIU

Maria Vasii:Recomandările Av. Poporului lipsesc din planul de îmbunătățire a condițiilor de detenție

Recomandările Avocatului Poporului nu se găsesc cu adevărat în planul de măsuri pentru îmbunătățirea măsurilor de detenție al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și al Ministerului Justiției, a observat avocata Maria Vasii, invitată la Realitatea TV.

Avocata Maria Vasii a apreciat raportul Avocatului Poporului în ceea ce privește condițiile de detenție din România și a observat că este pentru prima dată când românii din penitenciare sunt ascultați. 

"Cunosc de la diverși deținuți disperarea de a se adresa autorităților - în urma acestui demers sunt amenințați că vor primi raport și că vor întârzia să intre în comisia de eliberare. Acum, pentru prima dată s-au adresat Avocatului Poporului și au primit sepranța că vor fi ascultați", a spus Vasii.

Avocata a observat însă că recomandările Avocatului Poporului nu sunt incluse în planul de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție al ANP.

"Am privit cu surprindere acest plan de msuri pentru îmbunătățirea măsurilor de detenție înregistrat la Ministerul Justiției. Așteptam să găsim recomandrile Avocatului Poporului. Găsim doar aspecte formale, cuvinte goale, un plan de acțiune care nu aduce niciun plan de acțiune din cele propuse de Avocatul Poporului. Acest plan de măsuri este asumat de Ministerul Justiției și de ANP", a spus Vasii.

Avocata a observat că în planul de măsuri a găsit doar două recomandări, "trunchiate și golite de conținut".

"În privința persoanelor aflate în fază terminală sau în stare gravă, recomandarea a fost preluată ca un plan de măsuri care urmărește ca acei deținuți să fie identificați și mutați. Avocatul Poporului propusese un plan de grațiere a acestoraȚ, a explicat Vasii.

 

 

Mai multe articole despre:
avocatul poporului penitenciare maria vasii