MENIU

Marcel Dragomir a murit. Cunoscutul compozitor român avea 70 de ani

<p>Marcel Dragomir a murit. Avea 70 de ani</p>
<p>Marcel Dragomir a murit. Avea 70 de ani</p>

Marcel Dragomir a murit. Marele compozitor român, cunoscut pentru şlagărele sale şi colaborările cu cele mai importante nume din lumea muzicală românească, avea 70 de ani.

Marcel Dragomir a murit. Anunţul decesului compozitorului a fost făcut de fiul acestuia, Rareş, pe contul său de Facebook.

Marcel Dragomir s-a născut la 30 octombrie 1944 la Câmpina (judeţul Prahova). Studiile muzicale le-a început la Liceul George Enescu din Bucureşti (1961-1966), cu Ion Ţigănilă şi Constantin Cernaianu (clarinet), Viorel Cosma (istoria muzicii), continuându-le la Conservatorul din Bucureşti (1966-1971), cu Victor Ceaikovschi (teorie, armonie), Ion Dumitrescu (armonie), Ştefan Niculescu (forme muzicale), Iosif Csire (citire de partituri), Constantin Romascanu (cor), Liviu Brumariu, Ovidiu Varga si Octavian Lazar Cosma (istoria muzicii), Emilia Comisel (folclor), Cornelia Anghelescu (canto auxiliar), Myriam Marbe (contrapunct).

A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971-1982); redactor principal la sectia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984-1994). A susţinut emisiuni de radio şi de televiziune, scrie topromânesc.ro.

Autor al mai multor şlagăre îndrăgite de public, Marcel Dragomir a debutat la Radio în anul 1972 cu melodia “N-aştepta”, interpretată de Aurelian Andreescu. Marcel Dragomir a compus pentru Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Mihaela Runceanu, Aura Urziceanu, Elena Cârstea, Cornel Constantiniu şi pentru mulţi alţii, scrie radiotimişoara.ro. Printre cele mai importante şlagăre ale sale se numără "Un albastru infinit", cântată de Angela Similea, dar şi "Fericirea are chipul tău", interpretată de Mihaela Runceanu.