MENIU

Marcel Ciolacu, luat la țintă de lideri ai PNL: „Contraperformanțele PSD, girate de Ciolacu, sunt mai mult decât evidente!”

Marcel Ciolacu, luat la țintă de liderii liberali / Foto: Inquam Photos

Mai mulți lideri liberali în critică pe Marcel Ciolacu, despre care spun că duce PSD și economia țării în zone din care cu greu se va reveni.

Tănase Stamule spune că în România se înregistrează o scădere dramatică a investițiilor străine fiindcă nimeni nu știe ce va fi anul viitor și la ce sa să se aștepte. Și nici nu are de ce nu știe, consideră liberalul, fiindcă nici premierul nu știe economie.

 

Europarlamentarul Dan Motreanu este și mai virulent la adresa premierului, despre care spune că încă nu a ajuns cu meditațiile economice la capitolul absorbție și contractare a fondurilor UE.

 

 

Și eurodeputatul Gheorghe Falcă lansează acuzații la adresa premierului și consideră că Marcel Ciolacu girează un lung șir de contraperformanțe în fruntea guvernului.

La rândul său, Siegfried Mureșan spune că țările vecine se descurcă mult mai bine decât Guvernul Ciolacu la absorbția fondurilor europene.

"În timp ce Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu are ZERO absorbție efectivă din fondurile europene aferente perioadei 2021 – 2027, țările vecine se descurcă mult mai bine.

Polonia a absorbit deja 1,39 de miliarde de euro, pe lângă pre-finanțare. Cehia, o țară de două ori mai mică decât România, a absorbit 1,12 miliarde de euro. Grecia a absorbit 880 de milioane. Și vecinii bulgari au demarat absorbția și au încasat deja 300 de milioane de euro. Diferența: toate aceste țări sunt guvernate de prim-miniștri de centru-dreapta, niciuna nu are prim-ministru socialist", notează Mureșan, pe Facebook. 

La rândul său, Marilen Gabriel Pirtea notează că, în guvernarea Ciolacu, investițiile străine directe au scăzut în 2023, cu aproape 3,5 miliarde de euro față de 2022 (mai exact cu 3.452 miliarde de euro, conform datelor BNR). 

Dincolo de spectacolul ieftin aruncat în spațiul public, dl Marcel Ciolacu trebuie să găsească rapid soluții la problemele reale ale românilor, atrage atenția Florin Roman.

Mai multe articole despre:
pnl ciolacu performante ciolacu guvern