MENIU

Mănăstirea Cetățuia, locul sfânt unde apa tămăduitoare izvorăște din stâncă, în altar

Mănăstirea Cetățuia

Cetățuia este locul sfânt unde ajungi cu greu, dar nu regreți o clipă că ai urcat cei 881 de metri până la locaș. Din altar izvorăște apa tămăduitoare despre care se spune că a vindecat mulți oameni. Este singura mănăstire din țară care are două altare, unul ortodox și unul catolic, ambele săpate în piatră, scrie Realitateadearges.net.

Mănăstirea Cetățuia este în comuna Cetățeni, la altitudinea de 881 de metri, unde se ajunge pe o cărare îngustă și abruptă.

Mulți pelerini se avântă deseori pe acest drum neprietenos care este asemuit deseori cu ”Drumul crucii”, parcurs de Isus Hristos. De altfel, pe cărare, din loc în loc, sunt amplasate cruci care după tradiție, semnifică 14 opriri legate de întâmplări trăite de Iisus pe acest parcurs: într-una din ele a căzut, în alta și-a întâlnit mama etc.

O parte dintre Moaștele Sfântului Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou cunoscut ca ocrotitorul familiei, al copiilor și al cuplurilor care nu pot avea copii, odihnesc în Mănăstirea Cetățuia. Se spune că multe femei care nu puteau rămâne însărcinate au putut avea copii după ce s-au rugat la Sfintele Moaște.

”În biserica din stâncă,de la Izvorul Tămădiurii, până la Adormiea Macii Domnului, picură apă din pereții stâncii. Din bătrâni se știe că această apă este făcătoare de minuni. Foarte multe femei au rămas însărcinate și mulți oameni s-au vindecat de diferite boli.

Printre cei care s-au însănătoșit se numără și Carol I care s-a vindecat despre o boală la stomac” spunea părintele Modest, starețul Mănăstirii Cetățuia.

Apa tămăduitoare se aducă pe pereții altarului. În timp s-a format un bazin scrijelit în piatră, unde toată apa se adună. ea luată de preoți și pusă în bidon, ca să fie luată acasă de credincioșii. În afara celor două sărbători, în altar nu se mai află pe stâncă nici strop de apă. Piatra este complet uscată.

Citește mai multe materiale din Arges pe Realitateadearges.net

Mai multe articole despre:
Argeş manastirea Cetatuia