Lupta anticorupție din România, ținta unui contract de consultanță între englezi și americani
Pe 27 Martie 2017, la Departamentul de Justiţie al SUA/ Divizia pentru Securitate Naţională/Unitatea de Înregistrare FARA– Foreign Agents Registration Act, a fost declarat contractul dintre compania Strategic Communication Laboratories (SCL Social), din Londra, şi firma Andreae & Associates, din Whashington DC, contractul vizând lupta anticorupţie din România, scrie jurnalista Sorina Matei pe blogul său.
SCL Social este parte a SCL Group, lider mondial în comunicaţiile bazate pe date, cercetare comportamentală, comunicare strategică ce foloseşte tehnici de „psy ops„/operaţiuni psihologice, implicată în Brexit şi alegerea lui Donald Trump la Casa Albă.
Anreae & Associates este o altă puternică companie de consultanţă din Washington DC care se ocupă de relaţii strategice, bussines de intelligence şi consiliere în managementul riscurilor politice.
Documentul depus la Departamentul de Justiție din SUA arată că SCL Social a angajat, pe 17 martie 2017, firma Andreae & Associates să furnizeze "relații guvernamentale, consiliere pe comunicare și servicii de afaceri publice pentru SCL Social referitoare la eforturile lor pe zona anticorupție din România".
Înţelegerea dintre Andreae&Associates şi SCL Social a fost semnată pe 17 Martie 2017, în olograf de către Julian Wheatland, preşedintele SCL Group în numele “Group COO” şi Charles Andreae, preşedintele Andreae&Associates, iar potrivit Departamentului de Justiţie al SUA, locaţia agentului străin pentru care Andreae&Asscociates a trebuit să declare acest contract în baza legii FARA este România, mai scrie Sorina Matei.
SCL Group şi-a deschis în timp 17 birouri în toată lumea, inclusiv în România/Bucureşti, iar şeful SCL România este omul de afaceri Peter Imre. Pe siteul companiei, Imre susţine că are experienţă de peste 20 de ani în consultanţă politică şi şi-a petrecut peste un deceniu făcând lobby pentru industria de tutun şi food în Bruxelles şi Washington DC.