MENIU

Lovitură de proporții pentru comercianții care umblă la GRAMAJ, pentru a masca scumpirile. Ce nu mai au voie să facă?

Comercianții trebuie să afișeze vizibil modificările de gramaj

Guvernul a introdus mai multe măsuri de plafonare a adaosului comercial pentru a ține sub control creșterea prețurilor. Noua reglementare vizează în mod special practica înșelătoare prin care comercianții păstrează prețurile nemodificate, dar reduc gramajul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că este gata ordinul ANPC prin care se va stopa acest fenomen, iar producătorii vor fi obligați să semnaleze pe etichetă faptul că au redus gramajul.

”Este gata și ordinul președintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel. Aceasta formă de înșelăciune împotriva consumatorilor se încheie!

Finalizăm miercuri procedura de consultare la nivel european și cel târziu luni putem avea actul publicat în Monitorul Oficial: producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat. Și aplicăm sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații!”, a precizat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că, în ciuda plafonării unor prețuri, în termeni reali produsele respective s-au scumpit.

Culmea plafonării: alimentele s-au scumpit. Românii, condamnați să trăiască de pe o zi pe alta

Mai multe articole despre:
plafonare adaos comercial modificare gramaj guvern