MENIU

Loredana Groza, mesaj emoționant la moartea lui Ion Caramitru: „Bună seara, iubite! Te aştept ca din cer!"

Coperta primului album Loredana (1988)

Loredana Groza a transmis un mesaj emoționant la moartea lui Ion Caramitru, rememorând hitul și duetul cu marele actor, care i-a deschis larg porțile carierei:  „Bună seara, iubite! Te aştept ca din cer, Să-mi aduci continente de palid mister”. 

“Buna seara iubite,
Te astept ca din cer,
Sa-mi aduci continente de palid mister….
Mai presus de mariri, de caderi, de cuvant…”
Adio Maestre Ion Caramitru", parafrazând versurile marelui hit din 1988, compus de un alt mare artist dispărut prematur, Adrian Enescu.
 

"Bună seara, iubito” a fost lansat în 1987, an în care Ion Caramitru era pe culmile popularității, ca urmare a rolului dirigintelui Socrate, din filmul "Liceenii".  Loredana Groza era cea mai apreciată tânără speranță în muzica pop, după ce, cu un an înainte, a câștigat festivalul Mamaia la secțiunea debut.

Tatăl Loredanei a povestit că hitul compus de Adrian Enescu, pe versurile lui Lucian Avramescu si augmentat cu recitativul lui Ion Caramitru a fost cel mai mare succes românesc până la momentul acela: un milion și jumătate de discuri vândute, două ediții.

Loredana și Ion Caramitru nu s-au întâlnit niciodată în studiou pentru înregistrarea melodiei, a relatat peste ani tatăl artistei, potrivit Un site de muzică.

Un rol crucial în transformarea melodiei în hit a avut muzicologul Danie­la Caraman Fotea, jurnalistă radio și autoare a numeroase cărți dedicate muzicii pop. Din postura de șef al redacției de muzică ușoară,  Caraman Fotea a fost cea care a permis difuzarea melodiei la radio, cu toate că cenzura era extrem de reticentă față de muzica pop modernă, inspirată în special de Madonna, precum și de look-ul rebel al tinerei artiste.