MENIU

Locul din România unde a nins în mijlocul lui aprilie. Stratul gros de zăpadă a acoperit florile răsărite

Locul din România unde a nins în mijlocul lui aprilie. Foto: Facebook/Ghita Pascalu

În mijlocul primăverii, un fenomen neobișnuit a surprins locuitorii dintr-un colț al României - ninsorile abundente au acoperit totul într-un strat de zăpadă consistent, creând un peisaj de iarnă într-o perioadă în care toată lumea se aștepta la primăvară.  

Chiar dacă ne situăm în mijlocul primăverii, în unele regiuni din România a venit iarna, cu tot cu ninsoarea specifică anotimului rece. După zilele cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă, vremea s-a schimbat brusc, aducând cu sine scăderea termperaturilor și afectând florile care se bucurau de primăvară.

Oamenii au fost surprinși de această schimbare bruscă a vremii și de transformarea peisajului într-unul desprins din alt anotimp. Mulți dintre ei au postat imaginile inedite pe rețelele de socializare.

„Din Apuseni - Buna dimineața ! Dupa scurta vara fierbinte , iarna nu se lasă dusa din peisaj . Ninge frumos . Din păcate temperaturile vor cobora mâine noapte pana pe la - 3 , - 4 grade afectând pomi care au inflorit. Zi faina va doresc !”  scris un internaut pe Facebook.

Amatorul de fotografie a revenit cu o postare prin care a oferit cadre inedite cu peisajul de iarnă în mijlocul primăverii.

”Din Apuseni, buna dimineața! A venit iarna! A nins și ninge în continuare în Apuseni. Nu trebuie să ne mire episodul acesta de ninsoare. Este încă dreptul ei calendaristic. Vara, vara draguța, s-a grăbit sa își facă apariția”, spune un internaut într-o postare pe o rețea socială.

„Zi cu soare să se topească zapada și sa se salveze florile! Bună dimineața!”, i-au răspuns prietenii 

„Chiar așa a nins acolo la dumneavoastră? La mine in satul Turea judetul Cluj plouă de azi noapte și e destul de rece!”, a mai spus un internaut

Prin această schimbare de decor, natura ne-a amintit că ea își urmează propriile legi și că trebuie să fim pregătiți pentru surprize chiar și atunci când calendarul spune altceva.

Record pentru doi români din Spania. Au fost prinși furând aproape o tonă de măsline

Meteorologii avertizează: Cod galben de fenomene severe: iarna se întoarce în forță

INFORMARE METEOROLOGICĂ

O nouă atenționare meteo cod galben de fenomene periculoase a fost emisă de ANM. Până pe 18 aprilie, în țara noastră sunt așteptate vijelii puternice, ploi abundente și, izolat, ninsori.  

Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20

În intervalul menționat, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de 30...40 l/mp. 

Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Gheorghe Dincă, scos din pușcărie din cauza unei erori

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei

În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60...70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Ninsori, ploi și lapoviță în jumătate de țară, după valul nefiresc de căldură. ANM anunță o prognoză de coșmar: temperaturile scad brusc