MENIU

Lider de clan, urmărit general, prins din greșeală. I-a dat unui individ cu sticla în cap

Lider de clan, prins din greșeală. L-a lovit pe un individ cu sticla în cap. Foto/Arhivă

Un bărbat de 39 de ani, din Argeș, a fost reținut după ce l-a lovit pe un individ cu o sticlă în cap, pe fondul unei altercații. Adus la secția de poliție, organele au constat că acesta este șef de clan și are mandat de arestare și în țară, dar și în afară, pentru o pedeapsă de aproape 13 ani de închisoare. 

Un bărbat de 39 de ani din Argeş, care se sustrăgea unei condamnări penale pentru trafic de persoane, a fost prins la Râmnicu Vâlcea după ce l-ar fi lovit în cap cu o sticlă pe un tânăr de 20 de ani din municipiul reşedinţă, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

 

Potrivit sursei citate, conflicul între cei doi a avut loc într-o zonă mărginaşă a oraşului, bărbatul fiind adus ulterior la sediul unei unităţi de poliţie, unde s-a constat că acesta ar fi capul unui grup infracţional organizat, fiind căutat încă de la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut atât la nivel naţional, cât şi internaţional pentru executarea unei pedepse de aproape 13 ani de închisoare cu executare.

 
„În cursul zilei de ieri, 21 august 2024, poliţiştii municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că în zona foişoarelor de pe marginea lacului Ostroveni, a avut loc un conflict. De îndată, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind că un bărbat, de 39 de ani, l-ar fi lovit cu o sticlă în zona capului pe un tânăr în vârstă de 20 de ani. Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost condus la unitatea de poliţie, ocazie cu care, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe numele acestuia, Tribunalul Argeş a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunilor de ,”constituirea unui grup infracţional organizat” şi „trafic de persoane”, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 12 ani şi 10 luni de închisoare, în regim de detenţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Edurard Văduva.

Surse judiciare au precizat că este vorba de Lucian Boceanu, liderul clanului Boceanu din Câmpulung de Argeş, care, potrivit anchetatorii DIICOT, ar fi organizat o reţea de exploatare sexuală, iar în perioada iunie 2016 – ianuarie 2019, ar fi racolat, prin metoda „loverboy”, nu mai puţin de 10 tinere, pe care le-au dus în oraşul Lausanne din Elveţia şi le-au obligat să se prostitueze.

Bărbatul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, care l-au escortat la Penitenciarul Mioveni din judeţul Argeş, pentru a-şi executa pedeapsa.

Mai multe articole despre:
lucian boceanu clanul boceanu boceanu prins