MENIU

Leguma de sezon care are proprietăți vindecătoare. Ajută digestia și elimină pietrele de la rinichi. Beneficiile sale nu se opresc aici

Leguma de sezon care nu doar că este ideală pentru a prepara o salată delicioasă, dar pe lângă gustul său atât de plăcut are și numeroase beneficii pentru sănătate și poate fi folosit și în cosmetica la domiciliu.

Este vorba despre banalul castravete, care este una dintre cele mai consumate legume. El se adaugă de obicei în salate și este deosebit de apreciat pentru gustul său. Acesta este extrem de benefic pentru organismul nostru. Iată câteva dintre proprietățile vindecătoare ale castraveților.

Beneficiile castraveților

Dacă îl consumăm ca atare sau sub formă de suc, castravetele are efect benefic asupra sistemului digestiv. Calmează colicile și inflamațiile intestinale. De asemenea, castravetele este diuretic și ajută le eliminarea toxinelor din organism, diureza fiind însoțită de dizolvarea acidului uric.

Alimente pe care trebuie să le introduci în alimentația ta dacă ai peste 50 de ani. Vei vedea rezultatele în scurt timp

Unii cercetători susțin că amestecul de suc de castravete cu suc de morcovi, suc de sfeclă roșie și suc de ridiche neagră are efect de dizolvare al pietrelor  de la rinichi.

Tusea expectorantă și spasmele pot fi calmate dacă se face un decoct din semințe de castravete la o cană de apă și se beau două căni pe zi.

Pe lângă proprietățile vindecătoare ale castraveților, ei sunt renumiţi și pentru întrebuințarea lor în cosmetică. Feliile de castravete aplicate direct pe față, mai ales în jurul ochilor, vor ajuta la reducerea ridurilor, având efect nutritiv asupra pielii.

Măști faciale cu efect de lifting. Se prepară acasă și sunt 100% naturale. Rezultatele sunt vizibile imediat

Puteți, de asemenea, să adăugați câteva felii de castravete în apa plată pentru un plus de vitamine.

Mai multe articole despre:
legume castraveti beneficii sanatate terapii