MENIU

Legile Puterii | Beatrice Mahler, despre cazul tânărului care a primit doze diferite de vaccin: Efectele secundare sunt minore

Beatrice Mahler/sursa foto: INQUAM

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a declarat miercuri seară, în emisiunea ”Legile puterii” de la Realitatea Plus, că nu există riscuri grave dacă unei persoane i se administrează o doză din vaccinul Pfizer și alta de la Moderna. Medicul s-a referit la cazul tânărului din București care a primit, din greșeală, alt vaccin anti-Covid la rapel. 

Mahler a subliniat că astfel de situații sunt regretabile, dar a explicat că efectele secundare sunt reduse pentru că cele două vaccinuri au un mecanism similar de producere. 

”Sunt regretabile astfel de situații și, cu siguranță, nu și le dorește nimeni. 

Partea bună a celor două vaccinuri este că au un mecanism de producere similar. Informația care ajunge în organism este transportată tot prin ARN mesager, ceea ce creează o oarecare liniște din partea specialiștilor care au avut și ei cazuri în străinătate legate de efectele secundare.

Atenția trebuie să fie maximă când lucrăm în mai multe centre, pentru că persoanele vaccinate trebuie să aibă încredere că serul care le este administrat le aduce protecție”, a spus medicul. 

Citește și: ”Un tânăr a fost vaccinat DIN GREȘEALĂ cu un alt ser la rapel, în Capitală. Reacția HALUCINANTĂ a medicului”