MENIU

Legea pensiilor ar putea fi modificată în plin scandal. Ce se întâmplă cu nevăzătorii

Legea pensiilor ar putea fi modificată în plin scandal. Ce se întâmplă cu nevăzătorii

Legea pensiilor ar putea fi modificată în plin scandal. Potrivit unor surse guvernamentale, modificarea ar putea fi făcută la articolele care îi vizează pe pensionarii nevăzători. Aceștia au atras atenția că veniturile lor scad cu 60-80% după noua lege și amenință inclusiv cu proteste. Nevăzătorii spun că în urma recalculării, zeci de persoane vor rămâne cu pensiile înghețate mai mulți ani.

Informațiile care vin pe surse arată că va fi o primă modificare a legii pensilor. După ce am văzut apelul făcut din partea pensionarilor nevăzători, aceștia spuneau că este nevoie urgent de modificări, pentru că prevederile din noua lege îi dezavantajează, iar în urmare recalculării, zeci de persoane rămân cu pensiile înghețate mai mulți ani.

Concret, dacă este să ne uităm pe prevederi, pentru a se putea pensiona, seniorii nevăzători trebuie să aibă vechime echivalentă cu o treime din stagiul de cotizare, iar în legea actuală 263 din anul 2010, aceasta se ia în calcul ca stagiu complet de cotizare. În legea care intră în vigoare din luna septembrie însă, se vor lua în calcul doar acei ani pentru care s-au plătit efectiv contribuții la stat și iată că pensionarii spun că sunt dezavantajati și că vor protesta în următoarea perioadă pentru a le fi respectate drepturile.

Au dat și câteva exemple și spuneau că sunt pensii care au scăzut după recalculare de la 2000 lei la puțin peste 800 lei, vor rămâne cu pensia în plată, dar vor avea pensia înghețată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Marcel Ciolacu, anunț despre pensii după haosul recalculării: „Suntem într-o zonă relaxată”

Mai multe articole despre:
pensii legea pensiilor recalculare decizii nevazatori