MENIU

Leacuri vechi arăbeşti. Condimentul care tratează o mulţime de boli. Îl avem toţi în bucătărie

Leacuri vechi arăbeşti. Condimentul care vindecă o mulţime de boli. Îl avem toţi în bucătărie

Între leacurile populare tradiţionale, un loc im­portant îl ocupă cele din lumea arabă. Reme­diile arăbeşti au de spus poveşti fascinante des­pre vechile drumuri comerciale pe care erau trans­portate condimente şi plante rare, folosite deopotrivă ca alimente şi leacuri.

Anasonul

În farmacologia arabă străveche, anasonul era utilizat pentru a trata colicile şi durerile abdominale, indigestia, durerile menstruale, tusea, durerile de cap. Se credea de asemenea că are puterea de a "curăţa" sistemul urinar şi a preveni inflamaţiile.

Preparate din anason:
* Ceai: fierbeţi o linguriţă de anason într-o cană de apă timp de 10 minute, apoi strecuraţi.
* Pulbere: se macină seminţele cu râşniţa (de ca­fea) până se transformă în pulbere şi se adaugă la mân­­căruri şi dulciuri. Stimulează digestia şi împros­pă­tează respiraţia.

Scorţişoara

Este, de milenii, unul dintre cele mai populare remedii în ţările arabe. Era folosită pentru răceală, tuse, infecţii respiratorii, în orice boală de stomac, ca ajutor digestiv după mâncăruri grele, balonare, boli cardiovasculare, dureri menstruale, împotriva oboselii şi pentru îmbunătăţirea memoriei.

Preparate din scorţişoară:
* Pulbere în miere: o linguriţă de pulbere de scorţişoară se amestecă cu o linguriţă de miere şi se pun în ceai sau apă. Se ia de 3 ori pe zi.
* Ceai: peste o jumătate de lingu­riţă de scorţi­şoară măcinată se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infu­zat 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi.
* Un baton de scorţişoară se fier­be timp de 2-3 minute într-o ceaşcă de apă. Se scoate batonul, iar apa se bea de 2-3 ori pe zi.

Chimenul negru

Tradiţia spune că profetul Maho­med, întemeietorul Islamului, a con­si­derat seminţele de chimen negru un re­mediu sigur pentru orice boa­lă, cu excepţia morţii. Se­minţele de chi­men negru sunt un remediu ară­besc tradi­ţio­nal pentru astm, tuse, dureri de sto­mac, colici şi dureri abdo­minale, slă­biciune şi oboseală generală, reuma­tism, boli ale larin­gelui şi ale gurii, boli de piele şi can­cer. Se credea, de asemenea, că ajută la refa­ce­rea femeii după naş­tere, re­glea­ză menstruaţia, stimu­lea­ză funcţiile hepa­tice şi renale, ajută digestia, dizolvă pietrele la rinichi, de asemenea ajută memoria, puterea de concen­trare şi atenţia.

Sursa: formula-as.ro

Mai multe articole despre:
leac leacuri arăbeşti