MENIU

Lavrov despre Zelenski: Ce dacă e evreu, cred că și Hitler era. Israel: O acuzație halucinantă, bazată pe un fals istoric

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe

Ministrul rus de Externe a stârnit noi controverse printr-un comentariu în care-l acuză din nou pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de nazism, în ciuda originilor sale evreiești. Mai mult, Lavrov a afirmat că și liderul nazist ar fi avut sânge evreiesc. Un înalt oficial israelian a afirmat că declarațiile lui lavrov sunt încercări halucinatnte de a distrage atenția de la ceea ce  face Rusia.

Într-un interviu pentru un post TV italian, Lavorv a afirmat despre liderul ucrainean că "faptul că este evreu nu intră în contradicție cu elementele naziste din țara sa. Cred că și Adolf Hitler avea sânge evreiesc," a mai afirmat șeful diplomației de la Kremlin citat de The Jerusalem Post.

"Zelenski poate promova pacea dacă nu mai dă ordine forțelor sale naziste," a mai afirmat Lavrov.

În replică, ministrul israelian al Comunicațiilor a calificat cale mai noi afirmații ale lui Lavrov drept "afirmații halucinante menite să justifice atrocitățile comise de ruși în Ucraina". Oficialul de la Ierusalim a reamintit faptul că afirmațiile lui Lavrov privind presupusa ascendență evreiască a lui Hitler au fost demult infirmate de istorici.  

 

Mai multe articole despre:
lavrov hitler zelenski