MENIU

La Sibiu se desfăşoară Festivalul "World Music Days"

La Sibiu este în plină desfăşurare Festivalul "World Music Days". În cadrul festivalului sunt organizate concerte cu muzică din Africa, Europa de Est, America de Sud şi Caraibe. Evenimentul a început joi şi se va încheia mâine.

Un cocktail savuros de muzică, aşa poate fi descrisă cea de-a doua zi de "World Music Days". Seara a început uşor, cu melodii corale şi se va încheia incendiar, în jurul orelor 22, cu ritmuri latino. Primii care au urcat pe scena Pavilionului 2007 au fost polonezii de la Cantores Minore, care au susţinut un concert de muzică romano-catolică. Atmosfera a fost apoi încălzită de trupa Tamango Shukar din România, care a încântat publicul cu muzică ursărească, adică melodii romani vechi de peste 150 de ani.

Spectacolele din această seară urmează celor de ieri, când iubitorii de muzică au ascultat jazz, melodii irlandeze şi ritmuri iberice. Festivalul se va încheia mâine cu trupa Maria Serrano Dance Company, care va prezenta un spectacol inedit: un amestec de tango argentinian şi flamenco. "World Music Days" este un eveniment organizat de Fundaţia Pro Art Hermannstadt şi este inclus în programul oficial al capitalei culturale europene.
Mai multe articole despre:
festival muzică cultură spectacol