MENIU

Kadîrov spune "Nu" negocierilor de pace: "Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina până la sfârșitul anului"! 3 orașe-cheie care trebuie CUCERITE

<p>Ramzan Kadîrov</p>

Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina până la sfârșitul anului, susține liderul regiunii rusești Cecenia Ramzan Kadîro, acesta, afirmând, în context, că ar fi greșit ca Moscova să negocieze pacea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Forțele lui Kadîrov au jucat un rol proeminent în războiul din Ucraina de când Rusia a invadat țara în urmă cu aproape un an, iar acesta a încheiat o alianță informală cu șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, din ce în ce mai proeminent, și cu alți naționaliști care susțin războiul. 

Într-un interviu difuzat pe canalul emblematic al televiziunii de stat Rossiya-1, Kadîrov a declarat că Rusia are forțele necesare pentru a cuceri Kievul și că trebuie să captureze al doilea oraș al Ucrainei, Harkov, și principalul său port, Odesa, relatează Reuters preluată de HotNews.ro.

„Cred că până la sfârșitul anului vom finaliza 100% sarcina care ne-a fost stabilită astăzi", a declarat Kadîrov.

 „Dacă ne așezăm la masa negocierilor cu Zelenski, da, cred că este greșit", a adăugat acesta.

Kadîrov este un fost luptător separatist cecen care a schimbat tabăra la sfârșitul anilor 1990, alăturându-se administrației pro-ruse din agitata regiune din Caucaz, împreună cu familia sa.

Tatăl său a fost asasinat de militanți pro-independență în 2004, iar președintele rus Vladimir Putin l-a instalat personal în funcția de lider al Ceceniei în 2007.