MENIU

Iohannis: Școala trebuie să înceapă, nu putem avea o generație pierdută

Iohannis: Școala trebuie să înceapă, nu putem avea o generație pierdută

Președintele Klaus Iohannis susține că școala trebuie să înceapă și fiecare dintre cei implicați, autorități, dascăli și părinți, trebuie să găsească o cale de a se susține reciproc în eforturi. Într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, șeful statului și-a exprimat speranța că respectarea normelor poate diminua pericolele.

,,Școala trebuie să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută. În mediile de specialitate se vorbește deja despre o generație a pandemiei. Copiii trebuie să învețe în școli, să se vadă cu copii de vârsta lor. Pentru aceasta este nevoie de regulamnete, de prevederi speciale, pentru vremuri de pandemie și la aceasta lucrează Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei și într-un timp foarte scurt vor fi aproabte și vor fi făcute pubic. Nu sunt lucruri complicate, nu va apărea o carte groasa de reguli..regulile sunt aceleași: masca, distanțarea, igiena, restul sunt chestiuni de specialitate si vor fi tratate de cei care sunt în specialitate- DSP, conducerile școlilor, autoritățile locale," a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele s-a referit și la rolul și obligațiile părinților, în condițiile în care noile reglementări includ obligativitatea unei declarații pe proprie răspunde a părinților, pentru ca elevii să fie primiți în școli.

"Nu trebuie să ne formalizăm prea tare, iar pe de altă parte am constatat, de-a lungul carierei mele de profesor, la toți părinții, o precupare intensă, corectă, față de sănătatea copiilor. Evident că în perioada de epidemie se vor îngriji de starea lor de sănătate și, evident, vor avea partea lor de răspundere. Dacă sunt sănătoși, să-i trimită la școală, dacă nu, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. E nevoie ca fiecare să-și asume rolul ce-i revine." a mai afirmat șeful statului.  

Mai multe articole despre:
Iohannis scoala pandemie virus covid