MENIU

Ioan Niculae a fost prevenit de un fost șef al SRI că urma să fie arestat: „Ordinul a venit din afară”

Ioan Niculae a fost prevenit de un fost șef al SRI că urma să fie arestat: „Ordinul a venit din afară”

Ioan Niculae a fost prevenit de fostul șef al SRI Radu Timofte că a devenit o țintă și ar urma să fie arestat. Omul de afaceri susține că a fost avertizat în 2004 că se pregătește arestarea sa pe motiv că s-ar fi primit un ordin din afara țării că fie executați oamenii de afaceri ce au preluat industriile construite de comuniști. 

Liviu Alexa: Când ați simțit prima oară, că o să deveniți o țintă, nu știu, a politicului sau a statului paralel, aștept să mă lămuriți care dintre ele, sau poate combinate. Prima oară, primul moment, 2009, 2008, 2006, nu știu...

Ioan Niculae: 2005.

Liviu Alexa: 2005.

Ioan Niculae: Da.

Liviu Alexa: Dar de ce?

Ioan Niculae: Deci în perioada 2002-2006, dacă țin bine minte, când a murit, înainte de a muri, eu aveam o relație apropiată cu fostul șef al SRI-ului și cu adjunctul lui.

Liviu Alexa: Cine?

Ioan Niculae: Deci vorbesc de cel care, am un lapsus acuma, Radu Timofte.

Liviu Alexa: Așa.

Ioan Niculae: Ei veneau în fiecare săptămână la mine, la Zimnicea, aici, unde sunteți și dumneavoastră aici, foarte aproape, pentru că aveam o căbănuță separată de casă. El (Radu Timofte - fost sef SRI în perioada 2001-2006, demisionând din cauza situaţiei create în urma eliberării lui Omar Hayssam - n.r.) venea cu copiii lui, cu cei doi copii gemeni, uneori și cu ginerele, care era însurat cu fata lui, cu domnul Gioni Popescu, adjunctul SRI-ului, și încă unul sau două cadre de la SRI. Căbănuța era a lor, completă, de vineri până luni, și se simțeau extraordinar de bine în compania mea la vânătoare. Vorbesc din noiembrie până 31 ianuarie, de regulă. Deci, din patru săptămâni pe lună, sau patru week-enduri pe lună, trei cel puțin erau la mine acasă. O relație pură de prietenie, prietenie plecată de la vânătoare.

Liviu Alexa: Ați profitat de pe urma ei?

Ioan Niculae: Niciodată.

Liviu Alexa: N-ați cerut nimic? N-ați zis, nu...

Ioan Niculae: Păi, ce era să cer? Omul s-a simțit obligat să îmi spună, în 2004, la sfârșitul anului, și în 2005, după ce ieșise Băsescu președinte, neașteptat, dar asta a fost, după bătaia cu Adrian Năstase, să mă prevină că ar fi bine să-mi găsesc o soluție să plec din țară. Eu n-am înțeles prima dată de ce. Domnule Timofte, dar mă cunoașteți foarte bine. Ca pe copilul dumnevoastră. Vi se pare că am făcut-o ceva rău pentru România sau…? Nu, tocmai eu să știu că n-ai făcut rău, că doar n-aș fi fost prieten cu tine dacă nu te verificam și în chiloți, și în chiloți, vorba lui. 

Ioan Niculae: „România e condusă de OMV”! Acuzații către mafia lui Coldea. Cum a vrut să-i închidă firmele

Mai multe articole despre:
ioan niculae arest