MENIU

Injurii rasiste în Sectorul 1 din București: Un israelian atacat în fața unui restaurant

Un incident grav a avut loc în Sectorul 1 din București, unde un bărbat de cetățenie israeliană, angajat al unui restaurant, a fost amenințat cu un pistol și a fost supus injuriilor rasiste de către un alt individ. Potrivit Poliției Capitalei, evenimentul a avut loc pe 19 iunie 2024.

Cum s-a întâmplat totul

Conform informațiilor furnizate de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Secția 1 Poliție, polițiștii au fost alertați despre faptul că un bărbat de 48 de ani a amenințat cu un pistol și a lansat injurii rasiste către angajatul restaurantului. După o investigație inițială, autoritățile au identificat și reținut pe suspect timp de 24 de ore, pe 20 iunie. Ulterior, acesta a fost plasat sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au confiscat două arme de tip airsoft, continuând investigațiile în legătură cu acest caz. Bărbatul este acuzat de infracțiuni precum „amenințare”, „răspândirea, vânzarea sau confecționarea de simboluri cu caracter fascist, rasist sau xenofob și promovarea cultului persoanelor vinovate de crime împotriva păcii și umanității”, și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”. 

„La data de 19 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în aceeași zi, un bărbat de cetățenie israeliană, ar fi fost amenințat cu un pistol, de către un alt bărbat, fiindu-i adresate totodată injurii cu caracter rasist. În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ar fi amenințat cu un pistol și ar fi proferat injurii unui angajat al unui restaurant din Sectorul 1”, conform sursei citate.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.