Industria care a reușit să întreacă IT-ul ca și venituri. Peste 400.000 de persoane câștigă bani din videochat
România a ajuns să fie campioană la videochat, după ce românii au ajuns să câștige mii de euro lunar în această industrie. Specialiștii în Resurse Umane spun că veniturile au ajuns să depășească industria IT, care este cea mai bine plătită în țara noastră. Ultimele date furnizate de autorități arată că peste 400.000 de persoane câștigă bani prin intermediul platformelor pentru adulți. Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că această industrie are diferite efecte asupra celor care aleg să o practice.
Specialiștii în resurse umane trag un semnal de alarmă și recomandă statului să-i impoziteze pe cei care fac bani din videochat. Aceștia spun că legislația românească este depășită, iar inspectorii ANAF nu au cum să urmărească traseul banilor.
"Un model de videochat nu lucrează pe o singură platformă, poate să aibă 5 conturi deschise. (...) Eu pot să îmi deschid si trei contrui pe acelasi site.
Sunt trei piețe în România, Columbia și Rusia. Ca număr de modele, Coloumbia in momentul de fata ne depaseste. Ca incasari, România continuă să fie number one", spune Maria Boroghină, manager studio videochat.
Fostul șef al Fiscului, Lucian Heiuș declara în urmă cu mai bine de o lună că în această industrie activează peste 400 de mii de persoane și sunt deschise 5 mii de firme cu acest obiect de activitate.
"Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România. Avem peste 5.000 de societati cu acest obiect de activitate (videochatul - n.r.). Sunt discutii ca ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 de persoane în această industrie pentru că veniturile sunt mari. Avem instrumente necesare pentru a actiona asupra acestei industrii", declara Heius la un post TV.
Numărul real al angajaților din spatele industriei videochat-ului este mult mai mare și ar putea să depășească 600 de mii de angajați.