MENIU

Incident periculos în București: O țeavă de gaze a explodat într-o intersecție aglomerată

Luni, la intersecția dintre Șoseaua Viilor și strada Dr. Constantin Istrati din Sectorul 5 al Bucureștiului, o explozie a unei țevi de gaze a generat momente de panică. Potrivit Digi24, incidentul a avut loc când bucăți de asfalt au fost proiectate în aer, iar imaginile surprinse de un șofer aflat în trafic arată impactul.

Explozia s-a produs în momentul în care șoferii erau opriți la semafor pentru că era roșu. Un scuterist a reușit să se îndepărteze de locul exploziei cu doar 2-3 secunde înainte ca aceasta să aibă loc. Incidentul a fost un avertisment serios privind siguranța în trafic și infrastructura urbană, dar, din fericire, nu au fost raportate victime.

Autoritățile au demarat o investigație pentru a stabili cauzele exploziei.

„Distrigaz Sud Rețele aduce următoarele precizări cu privire la incidentul produs în data de 2 septembrie 2024, în municipiul București:

În jurul orelor 13:30, dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat cu privire la un incident produs în sectorul 5, pe strada Viilor, intersecție cu str. Constantin Istrate.
Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. În urma verificărilor nu au fost depistate pierderi de gaze naturale la locul incidentului.

Din primele cercetări, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terță, pentru o extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conducta respectivă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer. Menționăm că firma executantă nu a făcut demersuri către Distrigaz Sud Rețele pentru cuplarea lucrării de extindere la rețeaua de distribuție a gazelor naturale aflată în funcțiune.

Incidentul nu s-a soldat cu victime. 
 
Suntem în permanent contact cu firma terță care va remedia disfunctionalitățile ce au condus la producerea incidentului și refacerea zonei afectate”, a anunțat Biroul de Presă Distrigaz Sud Rețele.