MENIU

În căutarea vieții veșnice, un savant și-a injectat o bacterie nemuritoare, veche de 3,5 milioane de ani. Ce a urmat

În căutarea vieții veșnice, un savant și-a injectat o bacterie nemuritoare, veche de 3,5 milioane de ani

Nu este nou faptul că oamenii visează la viața veșnică. „Fântâna Tinereții” este un exemplu de legendă care s-a perpetuat de-a lungul secolelor și demonstrează cum interesul pentru tinerețea veșnică nu a fost abandonat niciodată. Un om de știință rus a intrat în cursa căutării vieții eterne prin injectarea unei bacterii vechi de 3,5 milioane de ani.

Anatoli Brouchkov nu este un nebun, așa cum cred unii, ci șeful Departamentului de Geocronologie de la Universitatea de Stat din Moscova. El studiază rocile înghețate, solul și apele subterane. 

Bacteria „nemuritoare” care ar putea oferi viață veșnică 

După descoperirea bacteriei Bacillus F, care a reușit să supraviețuiască milioane de ani, oamenii de știință au decis să o testeze pe muștele de fructe și pe șoareci pentru a afla ce efect ar avea. Astfel, bacteriile au permis șoarecilor să trăiască mai mult, iar la plante a dat efecte regenerative. Cu toate acestea, testarea pe animale și plante nu a fost suficientă pentru Brouchkov, care a decis să o testeze pe el însuși. Rezultatul: nu a mai făcut gripă. De asemenea, el susține că bacteria i-a crescut energia și speră ca totul să nu fie din cauza efectului placebo.

Unii cercetători susțin că starea de sănătate actuală a lui Brouchkov nu este concludentă, deoarece omul de știință trebuie să tragă concluzii după un timp mai îndelungat.

Anatoli Brouchkov Inițiativa cercetătorului rus este, de fapt, mai mult o alegere personală, nu un experiment. „Nu pot descrie în mod profesionist efectele injecției, deoarece acesta nu este un experiment științific real și nici nu știu cum funcționează bacteria. Nu știu de ce, dar se pare că injectarea bacteriei are efecte pozitive” a declarat Brouchkov. 

Cercetătorul susține că, odată cu topirea permafrostului siberian, această bacterie este deja în circulație, scrie atlas-geografic.net. Populația locală a fost expusă influenței ei și asta ar putea explica motivul pentru care oamenii din regiunea Iacuția trăiesc mai mult. Conform cercetărilor, bacteria nu este nemuritoare, ci pur și simplu se protejează de agenții externi. De fapt, Bacillus F nu ar fi singura bacterie „nemuritoare”, deoarece în ultimii ani au mai fost descoperite și altele în fragmente de chihlimbar. 

Mai multe articole despre:
bacterie viata vesnica tinerete fara batranete