MENIU

Îi ascultăm sfaturile. Dar ce mănâncă de fapt doctorul Mencinicopschi? Răspunsul e ULUITOR

<p>Dr. Menci&nbsp;</p>

Doctor Menci este directorul Institutului de Cercetari Alimentare si de ani buni ne invata cum sa mancam sanatos si cum sa evitam pe cat putem alimentele cu substante nocive. Este in razboi deschis cu produsele care contin coloranti si conservanti periculosi (celebrele E-uri). Dar cine nu s-a intrebat macar o data ce mananca Gheorghe Mencinicopschi?

Ei bine, noi am fost cu el la cumparaturi si va aratam cu ce a umplut cosul de la supermarket, scrie site-ul doctormenci.ro.

Nu mica ne-a fost mirarea sa constatam ca Menci chiar…mananca. Mai mult, poate umple cu usurinta un cos cu alimente. “Natural” si “proaspat” sunt cuvintele obligatorii de pe lista de cumparaturi a specialistului in varsta de 62 de ani. Primul raion la care se opreste este cel de legume si fructe. Aici cumpara tot ce se poate, indeosebi mere romanesti si citrice din Uniunea Europeana. Ii plac foarte mult rosiile cherry, pe care le consuma la salate cu rucola (planta mediteraneeana), la paste sau taiate marunt si puse pe paine prajita cu ulei de masline si busuioc (bruschetta).

Nu pleaca niciodata de la magazin fara sa ia niste ciuperci proaspete, pe care le rumeneste pe gratar sau le pune la cuptor cu cartofiori. Nu-i place carnea grasa sau tocata. Cumpara foarte mult peste, dar numai proaspat. E “mort” dupa somonul la gratar, insa consuma des si peste mai ieftin si cu multe oase, cum este carasul, pe care il pregateste la cuptor.

Chiar daca nu se da in vant dupa carnea de porc, de data asta a luat niste cotlete “albe si frumoase”, numai bune de pus pe gratar. Bineinteles, din frigiderul lui Menci nu lipseste puiul, pe care il prepara indeosebi la gratar, dar si la cuptor, cu cartofi si rozmarin. Profesorul are o regula de baza. Nu mananca nimic prajit, ci doar preparat la aburi, la gratar, la cuptor sau fiert putin. Totodata, Menci dezvaluie ca-i plac foarte mult si legumele trase prin wok (tigaie asiatica, mare si adanca).

Citeşte mai mult pe doctormenci.ro

Mai multe articole despre:
alimentaţie Mencinicopschi doctor menci