MENIU

Iad în California. Incendiul de vegetație a scăpat de sub control și poate deveni cel mai mare dezastru natural de acest fel - GALERIE FOTO/VIDEO

Incendiu lscăpat de sub control în nordul Californiei a devenit în trei zile unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată în acest stat.  Până sâmbătă seara, flăcările au afectat peste 350.000 de hectare, a declarat agenţia de stat Cal Fire.

Incendiul este în prezent controlat în proporţie de doar 10%, în pofida eforturilor a peste 3.7000 de pompieri, ajutaţi de peste zece elicoptere şi a mai multe avioane pentru stingerea flăcărilor, conform cifrelor actualizate de agenţie, potrivit Agerpres.

„’Park Fire’ a continuat să ardă foarte activ din cauza terenului abrupt şi a vântului (…) care a provocat o progresie însemnată”, a precizat Cal Fire. „Multe avioane-cisternă pentru stingerea incendiilor din tot statul efectuează misiuni de stingere a flăcărilor atunci când condiţiile o permit”, a adăugat agenţia.

Cu toate acestea, Cal Fire a precizat că în regiune este prognozată o vreme mai răcoroasă şi mai umedă.

Incendiul a izbucnit miercuri lângă Chico, în comitatul Butte, iar în câteva ore a devastat o zonă extinsă, pătrunzând în comitatul Tehama. Potrivit celor mai recente informaţii, 20 de clădiri au fost distruse.