MENIU

Guvernul pregătește a doua recalculare a pensiilor: cine sunt românii care vor beneficia de 3 majorări. Andrei Baciu face anunțul

Guvernul pregătește a doua recalculare a pensiilor: cine sunt românii care vor beneficia de 3 majorări

Guvernul pregăteşte a doua recalculare a pensiilor. Va fi a treia creștere a pensiilor în doar șase luni. Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a explicat la ce trebuie să se aştepte românii.

Prima recalculare, care aduce bani în plus pentru mai bine de 3 milioane de oameni, trebuie să fie gata până la 1 septembrie. De la 1 ianuarie 2025, însă, toate pensiile vor crește, odată cu indexarea cu rata inflației. Apoi, în februarie 2025, de noile măriri vor beneficia pensionarii care au primit prime, sporuri sau diverse bonusuri care nu erau luate în calcul până acum.

Ce trebuie să faci dacă ai pensia mai mică după recalculare. Anunț important pentru pensionarii din România

"De a doua recalculare beneficiază numai cei care au avut acele sporuri cu caracter nepermanent. Vreau să fac precizarea că nu toată lumea a avut, sunt sectoare care nu au asemenea sporuri și nu au ce adeverințe să mai prezinte în plus față de ceea ce au prezentat odată, când au depus dosarul de pensie", a declarat Daniel Baciu, preşedintele CNPP, la un post TV.

"Toate adeverințele, care o mare parte din ele sunt deja la dosarele de pensii ale pensionarilor aflați în plată, colegii mei au termen șase luni de zile să facă cea de a doua recalculare și lucrul acesta se va întâmpla începând cu 1 septembrie până în luna februarie 2025", a mai explicat Daniel Baciu. 

Cartelul care jefuiește pensionarii înainte de recalculare. Cum au ajuns seniorii României să plătească SUME URIAȘE pentru o pensie mai mare

Veniturile a peste 3.500.000 de pensionari vor creşte de la 1 septembrie, restul de peste un milion de pensionari vor rămâne cu pensia în plată, după recalculare, până la 1 ianuarie 2025, când toate pensiile se vor indexa cu rata inflaţiei.

Citește și: Ce s-a ales de CAP-iștii lui Ceaușescu. Câți bani primesc cei mai săraci pensionari?