MENIU

Guvernul pregătește Ordonanța care să corecteze OUG 114. Ce spune ministrul Teodorovici

Teodorovici anunță modificarea OUG 114 privitoare la 'taxa pe lăcomie'

Guvernul PSD-ALDE are un stil de lucru inconfundabil și extrem de nociv pentru economie și societate. Executivul Dăncilă pregătește acum o nouă Ordonanță de urgență prin care să repare o parte dintre "erorile" reclamate la OUG 114, cu taxele pe lăcomie.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat marți că OUG-ul controversat va fi modificat, dar numai în măsura în care „amendamentele vor aduce un plus pentru economie”.

Coaliţia PSD-ALDE nu se grăbeşte să stingă scandalul „taxei pe lăcomie". Senatorii din Comisia de buget au amânat, pentru a doua oară, dezbaterile pe tema ordonanţei pe lăcomie.

La dezbateri a participat și ministrul Eugen Teodorovici care a anunțat că ordonanța 114 va fi modificată.

Ministrul de Finanțe a spus că va avea discuții deschise cu toate părțile implicate din care vor rezulta amendamente ce vor aduce un plus pentru economie.

Ministrul spune că vor avea loc întâlniri inclusiv cu bancherii și că până acum nu s-a întâlnit cu administratorii de pensii private.

„Colegii mei din Guvern poartă discuții pe fiecare sector în parte și dacă vor rezulta amendamente pe această ordonanță, care să păstreze principiile Ordonanței 114, dar care pot aduce un plus pentru economia din România pentru persoane fizice și juridice, o să o facem", a declarat Teodorovici.

Mai multe articole despre:
ordonanţă de urgenţă oug 114