MENIU

Guvernul a decis: Admiterea la facultate se va face online

oug facultate

Este oficial. Admiterea la facultate se va putea face online. Tot prin Internet vor continua să învețe atât elevii, cât și studenții. Asta până când starea de urgență se va sfârși, iar restricțiile vor fi ridicate. Noile reguli au fost stabilite de Guvern, printr-o ordonanță de urgență adoptată aseară, informeaza Realitatea PLUS.

Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta (OUG) pentru buna functionare a sistemului de invatamant. Mai exact, Executivul a stabilit ca pe durata starii de urgenta si pana la ridicarea restrictiilor, invatamantul sa se desfasoare online.

In mediul preuniversitar, profesorii isi pot continua activitatea prin folosirea unor mijloace de comunicare specifice mediului digital. Aceasta prevedere este valabila doar pentru semestrul al doilea al anului scolar in curs.

Pentru mediul universitar, Executivul a stabilit ca admiterea la facultate se va putea face prin intermediul unor platforme online. Tot online, elevii isi pot sustine examenele si isi pot finaliza anii de curs. Masura se aplica, de asemenea, doar pentru semestrul al doilea al anului universitar 2019-2020.

In perioada urmatoare, Guvernul va analiza si va stabili cand anume elevii, dar si studentii vor reveni in salile de curs si cum vor putea sa fie respectate masurile de distantare sociala. 

Mai multe articole despre:
admitere facultate admitere online oug