MENIU

Guvernele României și Bulgariei se vor întâlni, marți, la Varna

Guvernele României și Bulgariei se vor întâlni, marți, 3 octombrie, la Varna, într-o ședință comună, în cadrul dialogului şi al parteneriatului bilateral de lungă durată între cele două ţări şi în interiorul Uniunii Europene, a informat biroul de presă al guvernului de la Sofia.

Întâlnirea se va încheia prin semnarea unor documente bilaterale în domeneniile transporturilor, energiei, pieței muncii, politicii sociale, afacerilor interne și economiei, scrie Agerpres.

Reuniunea celor două guverne va fi precedată de inaugurarea de către cei doi premieri, Boiko Borisov şi Mihai Tudose, a noului punct de trecere a frontierei între Lipniţa şi Kainardja.

În cursul după-amiezii, premierul Bulgariei va fi gazda unei întâlniri la care vor mai participa omologii săi, prim-miniștri României și Greciei: Mihai Tudose și Alexis Tsipras și președintele sârb Aleksandar Vucic.

Discuţiile se vor axa pe modalităţi de creştere a interconectivităţii în Balcani, proiecte comune de infrastructură, viitoarea preşedinţie bulgară a Consiliului Uniunii Europene şi subiecte actuale privind securitatea şi stabilitatea Europei.

Mai multe articole despre:
România Bulgaria şedinţă întâlnire