MENIU

Gogoșari umpluți cu conopidă. Ce trebuie să pui în saramură pentru a se menține crocanți și aromați

Aceşti gogoşari umpluţi cu conopidă vor fi crocanţi, dulci şi acrişori, ideali să fie serviţi lângă o friptură şi un pahar de vin.

Ingrediente:

5 kg de gogoşari
3 kg de conopidă
zahăr brun
sare neiodată pentru murături
condimente de murături
oţet de 9 grade

Mod de preparare:

În primul rând, trebuie să spălăm şi curăţăm de cotoare şi seminţe gogosarii şi să îi punem cu gura în jos la scurs. Spălăm conopida bine sub jet de apă şi îi desprindem buchetele. O ţinem o jumătate de oră în apă cu oţet să iasă toate impurităţile din ea, apoi o scoatem din apă şi o lăsăm la scurs. Începem să umplem gogoşarii cu bucheţele de conopidă. Anterior sterilizăm borcanele.

Pumem gogosarii umpluţi cu conopidă în borcane. La un borcan de 800 g adăugăm o lingură de sare, 2 linguri de zahăr, 100 ml de oţet, condimente pentru murături şi umplem cu apă. Capsăm bine borcanul. Aşa se face cu toţi gogosarii pe care îi avem. Băgăm borcanele la cuptor pentru 40 de minute să se sterilizeze bine. După sterilizare, oprim focul iar borcanele fierbinţi cu gogoşarii umpluţi cu conopidă le punem într-o pătură groasă, apoi împăturim bine. 

Le lăsăm până a două zi, când ele se răcesc. Borcanele se depozitează în cămara răcoroasă şi întunecată, cu gura în jos. 

Mai multe articole despre:
gogosari umpluti gogosari conopida