MENIU

Gigi Becali îşi află sentinţa vineri

<p>Gigi Becali</p>

Gigi Becali va afla vineri dacă va fi eliberat după aproape doi ani petrecuţi la Penitenciarul Poarta Albă. Judecătorii Tribunalului Constanţa vor da o decizie definitivă, după ce DNA a contestat decizia instanţei inferioare.

George Becali spune că în cazul sechestrării de persoane a fost vorba pur şi simplu de o conjunctură nepotrivită din care el a ieşit singurul vinovat.

"Am fost omul nepotrivit la momentul nepotrivit. Eu nu am dat ordin de sechestrare. Le-am spus să nu se atingă de un fir de păr, le-am spus să recupereze maşina. Dar îmi asum fapta. Au fost 8 - 9 oameni implicaţi, eu singur condamnat. Cei care au sechestrat sunt liberi, nu reprezintă pericol pentrut societate, eu condamnat." a spus Becali.

În ce priveşte dosarul privind schimbul de terenuri, omul de afaceri a recunoscut că a comis ilegalităţi, dar în urmă cu mult timp. "Cu schimbul de terenuri. Am fost europarlamentar între timp,am fost deputat. Nu am mai făcut niciun abuz în serviciu atunci când puteam să fac. Am făcut când eram un nimeni. Nu spun că sunt pe nedrept condamnat. Spun ca nu sunt pericol social."


Cât despre timpul petrecut după gratii, latifundiarul spune că s-a îmbogăţit spiritual şi sportiv. A scris o carte, pe care însă nu doreşte să o distribuie până nu iese din temniţă.

"Nu trebuie să demonstrăm noi acum că suntem savanţi, că altfel am lua premiul Nobel. Aceste lucrări sunt trăirile mele din temniţă şi tot ce am învăţat citind zeci de cărti în temniţă. Eu nu citeam înainte, pentru că nu-mi plăcea." a mai spus Becali.

Mai multe articole despre:
justiţie Gigi Becali