MENIU

Gică Popescu ar putea ieşi din penitenciar pentru a participa la înmormântarea tatălui său

<p>Presa internațională despre Gică Popescu</p>

Gică Popescu ar putea obţine o permisie pentru a participa la înmormântarea tatălui său, după ce va depune la Penitenciarul Rahova o cerere în acest sens, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii de detenţie.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, Administraţia Naţională a Penitenciarelor este obligată să-i aducă la cunoştinţă lui Gică Popescu faptul că tatăl său a încetat din viaţă.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Rahova, Gică Popescu va putea înainta o cerere pentru permisie, la care să ataşeze certificatul de deces al tatălui său.

Cererea ar urma să fie analizată de comisia de individualizare a pedepselor, care va stabili dacă Gică Popescu va putea părăsi temporar penitenciarul în care se află încarcerat, astfel încât să fie prezent la înmormântarea tatălui său.
Surse din Penitenciarul Rahova au declarat pentru MEDIAFAX că Gică Popescu nu a depus deocamdată o astfel de cerere.

Potrivit articolului 68 din Legea 254/2013, persoanele condamnate sunt informate de către administraţia penitenciarului cu privire la decesul unei rude apropiate, în cel mai scurt timp de la luarea la cunoştinţă despre evenimentul produs.

Permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

"Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar", potrivit Legii 254.

Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, a murit marţi dimineaţă, în urma unui infarct. Tatăl lui Gică Popescu avea 71 de ani şi locuia la Calafat.

Mai multe articole despre:
închisoare eliberare cerere tată GICA POPESCU mort