MENIU

Găștile de la vârful giganților petrolieri, decontaminări fictive. PLANUL procurorilor pentru destructurarea Statului Paralel

Găștile de la vârful giganților petrolieri, decontaminări fictive. PLANUL procurorilor pentru destructurarea Statului Paralel

Procurorii DNA pregătesc o nouă etapă în încercarea de a sparge încrengătura statului paralel. Găștile de la Rompetrol și OMV ar fi pe listă, iar vizate sunt ecologizările fictive pe care s-au încasat sute de milioane de euro. Radu Sorin Căprău de la OMV Petrom ar fi vizat. 

Potrivit presei, o informație intrată în posesia procurorilor ar duce acum la resuscitarea unui dosar cu greutate din 2020, dosar în care sunt implicate companii românești sau multinaționale. Este vorba despre un dosar deschis pentru infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune cu ocazia încheierii cu Rompetrol SA Rafinare a unui contract din 2019 privind ecologizarea Batalului 18 al rafinăriei Vega Ploiești. Decontaminarea ar fi fost una fictivă. În urma probatoriului, procurorii DIICOT – SERVICIUL TERITORIAL PLOIEȘTI, au cercetat și trimis în judecată 4 persoane.

În afacere au fost deja identificați ca fiind implicați angajați cu importante funcții de conducere din companii gigant străine, dar și firme-paravan ale unor generali ai serviciilor secrete românești.

De altfel, în paralel cu ancheta DIICOT, la DNA s-ar fi strâns indicii cu privire la o optimizare care ar fi urmat în urma trimiterii în judecată a Dosarului din 2020. Vorbim de informații care duc chiar la companii austriece, franceze și din spațiul ex-sovietic. Ancheta o poate lua în toate direcțiile, chiar și la OIL DEPOL SERVICE la OMV PETROM SA și de la o structură informativă militară până la ofițerii serviciului secret detașați cu birourile chiar în sediul central al uneia dintre companiile implicate.

Astfel că, la acest moment, nu doar procurorii structurilor centrale ale DIICOT și DNA pot extrage din Dosarul din 2020 informațiile deja identificate, dar și companiile vizate își pot face curățenie în propriile sedii, prin declanșarea anchetelor interne mai mult decât obligatorii.

Cine e Cornel Varvara, audiat în dosarul lui Coldea. Contract de zeci de milioane de euro pentru săgeata generalului negru

Mai multe articole despre:
culisele statului paralel