Furtunile au făcut ravagii în România. Dezastru după codul roșu
Furtunile puternice de vineri seara au făcut ravagii în zonele care au fost sub cod roșu de fenomene meteo extreme.
Furtuna a facut prăpăd în Baia Mare din nou. Dintr o data cerul s-a înnegrit și a venit o furtuna puternică, transmite corespondentul Realitatea TV.
Vântul puternic a luat pe sus acoperșul unui bloc din Baia Mare. Acesta a căzut peste o țeavă de gaz pe care a fisurat-o. La fața locului au intervenit pompierii și ambulanța, două persoane fiind prinse sub acoperișul căzut fiind transportate la spital.
Și tot în Baia Mare bucăți de tablă au fost laute de vânt de pe mall și aruncate în bulevardul Independenței, relatează Realitateademaramures.net
Mai multe străzi din municipiul Bârlad au fost inundate de apă după ce o ploaie torențială de câteva zeci de minute s-a abătut asupra orașului.
Canalizarea nu a mai făcut față volumului foarte mare de apă căzut într-un timp foarte scurt, iar canalele au refulat, informează Realitatea de Vaslui.
O furtună de aproximativ 20 de minute a făcut prăpăd pe mai multe străzi din Dej. Locuitorii de pe strada Gladiolelor din Dej au fost cei mai afectaţi de furtuna puternică. Mai multe acoperişuri au fost luate de vânt, iar câţiva dejeni şi-au văzut maşinile distruse în doar câteva minute. Urgia a fost anunţată prin sistemul RO-ALERT. Pompierii dejeni au intervenit de urgenţă pentru a minimaliza efectele vijeliei, scrie Realitateadecluj.net.
Potrivit ANM, în intervalul 27 iunie, ora 13:00 – 28 iunie, ora 01:00, în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80...100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.
Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.
În intervalul 27 iunie, ora 20:00 – 28 iunie, ora 01:00, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 35....40 l/mp.