MENIU

Fresh Refresh. Atenţie maximă la sângerările gingivale!

Fresh Refresh. Alexandra Păcuraru are şi astăzi grijă să avem un zâmbet sănătos! 

Atenţie maximă la sângerările gingivale! Mergeţi la medicul stomatolog pentru un control dacă vă confruntaţi cu astfel de probleme pentru că ele pot ascunde infecţii grave de genul paradontozei şi riscaţi să vă pierdeţi dinţii!

În ciuda numeroaselor campanii şi semnale de alarmă trase de medici, statisticile arată că aproximativ 90% din populaţie suferă de această afecţiune a cavităţii bucale!

Aproximativ 90% din populaţie se confruntă cu sângerările gingivale. Periajul prea dur, folosirea incorectă a aţei dentare sau boli precum parodontoza şi gingivita duc la inflamarea cavităţii bucale. Sângerările pot apărea şi ca urmare a unei boli a sângelui. Protezele dentare nepotrivite afectează şi ele cavitatea bucale.

La fel şi lipsa vitaminelor sau tratamentele cu anticoagulante. Şi fumatul generează probleme dentare care necesită opinia unui medic stomatolog. Atentie şi la sângerările gingivale în timpul sarcinii! Acestea apar din cauza creşterii nivelului de progesteron şi nu trebuie ignorate! Igiena orală în timpul sarcinii este obiligatorie pentru a evita complicaţiile stomatologice şi afecţiuni precum gingivita de sarcină sau boli parodontale grave care pot afecta fatul.

Monitorizarea şi tratarea acestor sângerari este esenţială.

Mai multe articole despre:
zâmbet sangerari gingivale fresh refresh