MENIU

Franța, tot mai aproape de un nou lockdown. Când ar putea fi luată decizia

Pe zi ce trece, situația epidemiologică din Franța devine tot mai îngrijorătoare, țara situată în vestul Europei riscând un nou lockdown. Ar fi al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent. "Este un moment îngrijorător. Ne uităm la cifre în fiecare zi. Trebuie să luăm măsuri destul de repede, dar în acelaşi timp fără să ne pripim", a declarat, astăzi, Dominique Le Guludec, directorul autorităţii franceze de reglementare în domeniul sănătăţii, Haute Autorite de Sante (HAS), la un post local de radio. 

Potrivit site-ului worldmeters.info, Franța se află în prezent pe locul șase în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, cu 3,053,617 de cazuri de infectare cu virusl SARS-CoV-2 confirmate până în prezent și 73,049 de decese.

Posibilitatea intrării din nou în carantină a fost avansată în ultimele zile de mai mulți oficiali francezi. Printre aceștia se numără șiJean-François Delfraissy, şeful comisiei ştiinţifice care consiliază guvernul în privinţa COVID-19, în opinia căruia Franţa va trebui probabil să introducă un al treilea lockdown, odată cu vacanţa şcolară din februarie, din cauza răspândirii noilor variante ale COVID-19.

La rândul său, Arnaud Fontanet, membru al Consiliului ştiinţific, care oferă recomandări guvernului în sfera politicilor privind pandemia de COVID-19, atrăgea atenția, la finalul săptămânii trecute, asupra faptului că Franţa ar putea fi nevoită să recurgă la o carantină strictă, precum Irlanda şi Marea Britanie, dacă nu va reuşi să ţină în frâu variantele mai contagioase ale coronavirusului.

Totuși, ministrul Afacerilor Europene, Clement Beaune, a răspuns că nu a fost luată o decizie fermă în legătură cu acest lucru.

Vă reamintim că în Franţa este, în prezent, în vigoare o interdicţie de circulaţie în intervalul orar 18:00-06:00, în încercarea de a încetini răspândirea virusului, însă numărul mediu de noi infecţii a crescut de la 18.000 pe zi la peste 20.000.


Precedentele două lockdown-uri puse în practică de guvernul de la Paris anul trecut au avut drept scop prevenirea situaţiilor în care spitalele să fie copleşite de pacienţii infectați cu COVID-19.

Mai multe articole despre:
franta lockdown franta