MENIU

Fostul preot Alexa Visarion a fost condamnat în dosarul de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa a fost condamnat. Foto/Arhivă

Fostul paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reținut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost condamnat.

Judecătorii l-au condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată atât de fostul preot, cât și femeia care l-a acuzat de hărțuire sexuală.

Visarion Alexa nu a recunoscut niciodată acuzațiile, care la început fuseseră din partea a nu mai puțin de 9 femei. El a fost și reținut, iar ulterior plasat sub control judiciar. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, afirma, la acel moment, că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă. De altfel, fostul preot nu a mai apărut în spațiul public.

Procurorii au oferit mai multe detalii despre modul în care ar fi avut loc presupusul incident. Potrivit anchetorilor, Visarion Alexa ar fi agresat-o sexual pe femeia în vârstă de 37 ani după spovedire, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra.

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

SURSA