MENIU

Fosta soție a lui Bill Gates nu mai vrea să își doneze averea! Anunțul vine după divorțul de miliardar

Bill si Melinda Gates FOTO: Profimedia

Melinda French Gates nu mai intenționează să își doneze majoritatea averii Fundației Bill & Melinda Gates, dorind în schimb să împartă banii mai multor organizații de filantropie, au declarat mai multe persoane familiare cu subiectul pentru The Wall Street Journal.

Miliardara americană a oficializat decizia la sfârșitul lui 2021 după divorțul de soțul ei, fondatorul și fostul CEO al Microsoft Bill Gates, când a publicat o așa-numită scrisoare „Giving Pledge” pe cont propriu.

În 2010 cuplul se angajase într-o scrisoare comună să își doneze majoritatea averii Fundației Gates.

„Îmi dau seama de absurditatea unei asemenea averi concentrate în mâinile unei singure persoane și cred că singurul lucru responsabil de făcut cu o avere de o asemenea dimensiune este să o donezi, cu cât mai multă considerație și pentru un impact cât mai mare posibil”, a scris ea în noua scrisoare.

Fundația Bill și Melinda Gates este una dintre cele mai mari organizații de filantropie din lume, având fonduri de peste 50 de miliarde de dolari.

Soții Gates au declarat în luna iulie, după anunțarea divorțului, că vor dona încă 15 miliarde de dolari Fundației. 

Una dintre sursele WSJ a afirmat că este totuși posibil ca ea să continue să mai doneze pentru Fundația Gates, chiar dacă a decis să își împartă majoritatea averii altor organizații caritabile.

Bill și Melinda Gates sunt co-președinți ai fundației însă ea a fost de acord să demisioneze în 2023 dacă oricare din cei doi simte că nu mai pot lucra împreună.

Miliardarul Warren Buffett, un alt donator important pentru fundație, a anunțat în luna iunie a anului trecut că isi da demisia din funcția de administrator al acesteia.

Soții Gates și Buffett au inițiat în 2010 campania „The Giving Pledge” pentru a încerca să demareze o nouă epocă a filantropiei.

Campania îi încurajează pe cei mai bogați oameni din lume să își doneze peste jumătate din avere unor cauza caritabile sau de filantropie, fie în timpul vieții lor, fie prin testament.

Doritorii de regulă își anunță intenția într-o scrisoare publicată online.