MENIU

Fost primar, cercetat de Parchetul European pentru fraudă. Prejudiciul este de aproape 300.000 de euro

Parchetul European, percheziții la Buzău. Foto/Arhivă

Parchetul European (EPPO) din București a efectuat săptămâna trecută nouă percheziții în județul Buzău, inclusiv în sediul primăriei municipiului Beceni, în cadrul unei anchete privind posibile fraude și corupție în care este implicat un fost primar.

În discuție sunt două proiecte finanțate de UE destinate dezvoltării de terenuri de sport multifuncționale și pentru renovarea unei clădiri ca centru multifuncțional. Implementarea acestor proiecte a fost atribuită unor antreprenori privați.

Potrivit anchetei, în perioada 2019 – 2021, primarul în funcție la acea dată a încălcat mai multe prevederi legale privind atribuirea, desfășurarea și încheierea lucrărilor. Astfel, în colaborare cu alte persoane fizice și companii, fostul primar a prezentat Autorității Contractante documente și declarații inexacte în contextul acestor proiecte, determinându-l să obțină ilegal aproximativ 200 000 de euro. De asemenea, este suspectat de luare de mită, de la o companie, în valoare de aproximativ 55 000 EUR (276 669 RON).

Patru persoane cercetate au fost aduse la biroul EPPO din București pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecți și au fost plasate sub control judiciar timp de 60 de zile.