MENIU

Firma care deţine cisterna cu gaz lichefiat care s-a răsturnat duminică, pe DN7, AMENDATĂ cu 60.000 lei. Anunțul Gărzii de Mediu

Cisternă răsturnată Arad

Firma care deţine cisterna cu gaz lichefiat care s-a răsturnat, duminică seară, pe DN 7, a fost amendată de Garda de Mediu Arad cu 60.000 de lei, după ce s-a constat că nu deţine autorizaţia de mediu pentru astfel de transporturi.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Garda de Mediu Arad, cisterna fisurată era încărcată cu 25 tone de gaz lichefiat, care a fost deversat de autorităţi la sol.

"În urma controlului efectuat în locaţia accidentului şi a verificării documentelor puse la dispoziţie de către administratorul societăţii transportatoare, s-au constatat următoarele: contaminarea solului pe o suprafaţă de 100 mp din cauza deversării încărcăturii; agentul economic care efectua transportul substanţei periculoase nu deţinea autorizaţie de mediu conform legislaţiei specifice", a transmis instituţia.

Potrivit sursei citate, pe lângă amenda de 60.000 lei, firmei i-a fost interzis să mai transporte substanţe, mărfuri şi deşeuri periculoase până la intrarea în legalitate. Totodată, societatea comercială va trebui să facă lucrări de decontaminare a solului.