MENIU

Femeile din Iran își taie părul în semn de protest, după ce o tânără a fost omorâtă în bătaie de polițiști - VIDEO

Sursa foto: Captură video / Twitter

Femeile din Iran au apelat la o formă neobișnuită de protest! După ce o activistă a fost ucisă de poliție pentru că nu a purtat vălul islamic, femeile s-au filmat când își tăiau părul, o decizie pe care au luat-o atunci când tânăra era încă pe patul de spital. Codul vestimentar al Republicii Islamice spune că femeile și fetele care au peste 7 ani sunt obligate să poarte un văl care să le acopere părul. 

Masha Amini, tânăra de 22 de ani din vestul Iranului, se afla în vizită la rude în Capitala Teheran. Atunci a fost văzută de polițiști și arestată pe motiv că nu și-a acoperit întru totul părul.

Martorii au relatat că a fost bătută în duba poliției, o acuzație pe care poliția o neagă. Oamenii nu au dat crezare autorităților, așa că au început să protesteze. Unele femei s-au filmat în timp ce își ardeau hijaburile.

În timp ce autoritățile iraniene au negat că poliția moralității ar fi avut legătură cu moartea tinerei, și dau vina pe probleme cardiace ale fetei, familia sa spune că nu a avut niciodată probleme de sănătate. 

Mai multe articole despre:
femei iran proteste iran