MENIU

Familia româncei închise în China, DAUNE URIAȘE de plătit. Tânăra e condamnată la 13 ani de închisoare pentru fraudă cu cardul de credit

Alina Apostol/ Arhivă foto

Familia româncei condamnată la 13 ani de închisoare în China are de achitat sume uriașe. Părinții Alinei Irina Apostol au primit de la Beijing numărul de cont unde trebuie să achite prejudiciul de 217.000 de dolari, precum și amenda de 58.000 de dolari. Sumele stabilite de instanțele de acolo sunt definitive. Tânăra a fost acuzată de fraudă cu cardul de credit, iar tatăl ei se luptă, fără succes deocamdată, să fie transferată într-un penitenciar din țară. 

Povestea dramatică a Alinei Apostol, românca de 33 de ani arestată în China, a șocat întreaga țară. Tânăra a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru fraudă cu cardul de credit. Aceasta este închisă din 2017, iar tatăl ei face eforturi uriașe pentru a o aduce înapoi în țară, ba chiar și-a vândut apartamentul pe care il deținea în București.

Recent familia româncei a mai primit o lovitură. Autoritățile din Beijing i-a trimis numărul de cont unde trebuie să achite parte din prejudiciul de 217.000 de dolari, precum și amenda de 58.000 de dolari, sume pe care instanțele au obligat-o să le plătească prin decizia definitivă din 2019.

Alina Apostol a absolvit Facultatea de Litere și lucra ca traducător la o firmă din China. În decembrie 2017, când avea 28 de ani, a ajuns pe mâna autorităților și a fost acuza acuzată de fraudă.

Situația Alinei este cu atât mai grea cu cât este singura deținută străină din închisoarea respectivă. Procedura de aducere în țară a tinerei este una complicată, iar statul român trebuie să obțină de la autoritățile chineze înțelegerea pe care o solicită.