MENIU

Facem aceste activități zilnic, dar această femeie și-a rupt gâtul de două ori din cauza lor

Monique Jeffrey, din Melbourne, Australia, s-a întins pe pat în martie 2012, când a strănutat brusc, scrântindu-și gâtul. În acel moment, câteva vertebre de la gât i-au plesnit, iar ea a fost nevoită să-și petreacă 14 săptămâni în spital.

În timp ce copilul ei nou-născut se afla în camera de alături, singurul lucru pe care Monique l-a putut face a fost să-io trimită soțului ei un mesaj telefonic cu textul „Ajutor!”

Acesta a plecat imediat de la muncă și a chemat o ambulanță. Manager de hotel, tânăra femeie și-a revenit și și-a continuat viața. 

După câțiva ani, Monique a pățit același lucru în timp ce era la birou. După zile întregi de muncă și fără să facă mișcare, aceasta a început să simtă o durere și o nesiguranță la mișcare, dar nu a dat importanță. 

Până când a făcut o mișcare greșită deoarece a râs la gluma unui coleg. Din cauza mișcării bruște, aceleași vertebre i s-au rupt. 

Medicii au spus că nu au mai văzut niciodată un astfel de caz și că, deși Monique și-a revenit și a doua oară cu bine, există riscul să-și rupăgâtul și a treia oară, ceea ce va însemna o intervenție chirurgicală pentru a-i bloca gâtul. 

Femeia urmează ședințe de fizioterapie pentru a-i întări musculatura și a declrat că va face tot posibilul să nu mai strănute și să nu mai râdă.