MENIU

EXPLOZIE într-un bloc din Bistrița. Nouă persoane au fost rănite. 100 de persoane evacuate

Explozie puternică, azi-noapte, într-un bloc din Bistriţa. Nouă locatari au fost răniţi după ce o butelie a sărit în aer într-un apartament de la etajul trei. În urma deflagraţiei, 40 de apartamente din blocul respectiv şi alte 25 dintr-un bloc alăturat au fost afectate.

În urma deflagraţiei, nouă persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD, iar ulterior unul dintre răniţi - un tânăr de 24 de ani care locuia în apartamentul în care a avut loc explozia - a fost transferat la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitală. Celelalte opt persoane rănite sunt în afara oricărui pericol.Explozia a avut loc puţin după miezul nopţii, în apartamentul unui tânăr, de la etajul 3. Din primele informații reiese că acesta amenajase o instalaţie de încălzire improzivată. Vecinii spun însă că acesta avea probleme cu drogurile şi că nu de puţine ori a ameninţat că se sinucide.

Din primele informații reiese că pagubele produse de explozie sunt mari. Locuințele blocului de peste drumul celui în care s-a produs deflagrația au rămas fără geamuri. Bucăți din blocul în care s-a produs explozia au fost împrăștiate în locul de joacă pentru copii din apropiere, întinzându-se pe zeci de metri.

Cel mai probabil a fost afectată structura de rezistență a clădirii, plăcile de beton deplasându-se pur și simplu la etajul al III-lea. Un martor povestește cum a văzut de la patru blocuri distanță o flacără care ardea cu putere, imediat după ce s-a auzit bubuitura.

Specialiştii de la Inspecţia de Stat în Construcţii urmează să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului şi dacă oamenii se pot întoarce să locuiască în continuare în imobil. Blocul are cinci etaje şi două scări cu câte 20 de apartamente.

OFERTE FOARTE BUNE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!