MENIU

Electric Castle - AMÂNAT pentru 2022! De vină sunt măsurile de relaxare COVID-19 - Anunțul organizatorilor

Electric Castle - AMÂNAT pentru 2022! Măsurile de relaxare sunt de vină Foto: Facebook.com

Festivalul Electric Castle nu va avea loc nici în acest an. Organizatorii au anunțat luni amânarea celei de-a opta ediții pentru anul 2022. Motivul îl constituie măsurile de relaxare anunțate de autorități care impun un număr-limită de spectatori pentru toate evenimentele culturale și de divertisment din această vară. După eliminarea restricțiilor din 15 mai, tot mai mulți organizatori de spectacole au criticat regulile impuse din cauza COVID-19.

Organizatorii Electric Castle au anunțat, luni, într-un mesaj pe pagina de Facebook a festivalului că „nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021, în urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare”.

Cei care au luat deja bilete pentru festivalul lunii iulie de la Castelul Banffy, din Bonțida, județul Cluj, vor putea participa cu acestea în 2022. „Toate biletele achiziționate rămân valabile pentru noile date anunțate în 2022”, adică în 13-17 iulie.

„Avem vești triste. Electric Castle nu va avea loc anul acesta.

În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021.

E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa.
 
EC8 SE AMÂNĂ pentru 13-17 Iulie, 2022.
Totuși, am reușit să reconfirmăm headlinerii pentru 2022, Twenty One Pilots, Gorillaz & Deftones și vom depune eforturi, ca întotdeauna, să vă putem oferi cel mai bun line-up.
În acest moment nici nu ne putem imagina cum va fi să deschidem din nou porțile festivalului pentru a ne revedea după această absență lungă și dureroasă.
Toate biletele rămân valabile pentru anul viitor. Vor exista și opțiuni pentru restituirea banilor pe bilete. Revenim cu mai multe detalii în curând.
Acum că e oficial, parcă e și mai trist.
Chiar nu putem lăsa să treacă încă un an pe lângă noi și vom continua să lucrăm alături de autorități pentru a găsi soluții astfel încât să putem avea evenimente la vară.
De la fani și toți cei care lucrează în această industrie, cu toții sperăm să ne putem bucura cât mai curând de concerte și festivaluri.
Până atunci, aveți grijă de voi. Ne e tare dor de toată lumea”, au scris organizatorii pe Facebook.
 
 
Măsurile de relaxare din 15 mai 2021 au stârnit un val de nemulțumiri în rândul organizatorilor de spectacole.
 
Citește și Măsurile de relaxare, CRITICATE de cei din industria de spectacole - Ce se întâmplă cu festivalurile UNTOLD și NEVERSEA 2021
 
Fostul ministru Violeta Alexandru a intervenit și a spus că „se greșește față de organizatorii de spectacole” și a declarat că este necesar un dialog între guvern și aceștia.
 
Citește și Violeta Alexandru: Se greșește față de organizatorii de concerte. E o problemă de dialog între Guvern și industria spectacolelor