MENIU

Efectele neobișnuite ale Covid-19 asupra organismului. Lydia a rămas fără păr după infectarea cu teribilul virus: „De fiecare dată când îl pieptănam, se desprindeau adevărate smocuri”

Alopecia areata poate apărea ca urmare a unor evenimente stresante sau boli, inclusiv Covid-19. Lydia, o tânără de 23 de ani din Newport, Țara Galilor, a început să piardă păr în urma infecțiilor repetate cu virusul.

„De fiecare dată când mă pieptănam, smocuri întregi de păr se desprindeau,” povestește ea. Diagnosticată cu alopecie areata, Lydia crede că infecțiile frecvente i-au slăbit sistemul imunitar, contribuind la această pierdere drastică de păr.

Lydia a rămas fără păr după ce s-a infectat de 8 ori cu COVID-19

În cinci luni, Lydia a pierdut 80% din păr, ceea ce i-a afectat profund încrederea în sine. „Nu mă mai puteam recunoaște în oglindă,” recunoaște ea, adăugând că aspectul fizic joacă un rol crucial în identitatea personală. Decizând să se radă în cap, Lydia a început să împărtășească experiența sa pe rețelele sociale, oferind și sfaturi pentru alte persoane care se confruntă cu alopecia.

Medicii recunosc că, deși există o corelație între Covid-19 și căderea părului, cauza exactă a alopeciei rămâne neclară.

 Studiile arată că aproximativ 20% dintre cei infectați cu Covid dezvoltă o pierdere temporară a părului, care de obicei apare la câteva luni după recuperare. 

Lydia continuă să posteze actualizări despre procesul său de regenerare, rămânând optimistă în ciuda provocărilor.

 „Nu mă mai puteam recunoaște în oglindă. Sunt o persoană foarte sociabilă, iar alopecia îți răpește încrederea în tine, de multe ori oamenii nu își dau seama cât de mult le reprezintă identitatea aspectul. Oamenilor le place să spună că nu le pasă de aspect, dar atunci când ceva îl schimbă în rău, se schimbă cu adevărat modul în care te vezi. Nu te mai simți suficient de femeie”, spune ea.