MENIU

Drumul județean dintre Pardoși și Murgești, închis după ce o porțiune din șosea a fost inundată

Topirea bruscă a zăpezii a început să creeze probleme în zona de deal a județului Buzău. Circulația pe drumul județean care leagă comunele Pardoși și Murgești a fost închisă, în noaptea de miercuri spre joi, după ce o porțiune din șosea a fost inundată.

Creșterea temperaturii a determinat topirea bruscă a zăpezii iar debitul pârâului din zonă a crescut periculos de mult, în ultimele două zile. Astfel, drumul este inundat pe un segment paralel cu albia pârâului Câlnău, apele acestuia acoperind peste 100 de metri din șoseaua pietruită. De asemenea, noroaiele fac și mai dificil accesul autoturismelor mici.

Potrivit stiridebuzau.ro, vârful inundației a fost în noaptea de miercuri spre joi, când balta de pe drum avea peste 50 de centimetri adâncime la centru.

Primarul localității Pardoși a sunat în miezul nopții la 112 pentru a anunța că blochează accesul mașinilor pe șoseaua care leagă comuna sa de Murgești, măsura fiind una preventivă.

Acesta a precizat că nivelul apei de pe drum a scăzut sub 20 de centimetri și s-a retras pe o porțiune de numai 50 de metri, astfel încât circulația auto este posibilă.