MENIU

Drept la replică. Aqua Queen reacționează după controalele ANPC la apa îmbuteliată

În luna martie a acestui an, inspectorii ANPC au constatat abateri de la normele microbiologice în cazul a cinci tipuri de apă îmbuteliată comercializată în unele magazine din București. Printr-un drept la replică, societatea ”Aqua Queen” susține că acuzațiile ANPC sunt neîntemeiate.

Pe lista mărcilor de apă declarate neconforme se află sortimentele: Winny - apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Aro - apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Calipso - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, Izvorul Zânelor - apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri și Aqua Queen - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri.

Conform sursei citate, în urma abaterilor constatate, s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman a produselor Apa de Izvor Calipso și Apa de Izvor Plata Izvorul Zânelor în cantitate totală de 244 de litri. Celelalte două sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului. Totodată, s-a dispus extinderea controlului la producător în județul Ilfov, respectiv Harghita, prin comisariatele județene de protecție a consumatorilor.

Într-un drept la replică, societatea Aqua Queen precizează că această apă îmbuteliatîă nu ar pune în pericol sănătatea consumatorilor.

"Consideram ca articolele in cauza sunt interpretari pur personale, nesustinute si partinitoare ale autorilor lor, care incearca in mod trunchiat sa atraga atentia in mod negativ asupra produselor comercializate sub sigla Aqua Queen, relevand nerespectarea regulilor minimale de deontologie profesionala si incalcand dreptul constitutional, conform caruia libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea si nici dreptul la propria imagine, iar exercitarea dreptului la libera exprimare comporta indatoriri si responsabilitati.

Facem precizarea ca toate mentiunile au fost si sunt in continuare neintemeiate, iar comercializarea produselor care fac obiectul articolelor s-a realizat cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare si sub stricta supraveghere a institutiilor abilitate in acest sens.

Astfel, asa cum in mod corect, se afirma la un moment dat in materialelele de presa, chiar reprezentantii laboratorului la care ANPC a testate apele au declarat: 'NU avem competenta sa decidem daca apa e conforma sau nu consumului uman'", se arată în dreptul la replică remis realitatea.net.

Mai multe articole despre:
ANPC apa contaminata aqua queen