MENIU

Dosarul jandarmului-cămătar, transmisiune din locul în care dădea petreceri cu afaceriști, politicieni și magistrați

Fostul șef al Bazei de Administrare și Deservire (BAD) - UM 0260 a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonelul Marian Corcodel, organiza adevarate ospete pentru VIP-uri din politica, administrație sau Ministerul de Interne, la Complexul de pregătire, cazare și agrement "Felix Țopescu" din Băneasa, o subunitate aflată în subordinea sa, cunoscută informal sub titulatura "La cavalerie". Realitatea PLUS a transmis de la locul faptelor.

Detaliile privind petrecerile apar în dosarul în care colonelul Marian Corcodel și alți trei subofiteri și ofiteri din Jandarmerie și Direcția Generală de Protecție Internă (DIPI) a MAI, cunoscut drept "Doi și-un sfert", au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru delapidare și cămătărie.

Procurorii DIICOT spun că în această locație Corcodel invita persoane cu care avea relații de amiciție sau despre care presupunea/știa că îi pot acorda sprijin la nevoie, invitați ce beneficiau de organizarea unor petreceri sau evenimente informale, fiind serviți cu produse agro-alimentare, băuturi alcoolice și ne-alcoolice.

Servirea la aceste petreceri era asigurată de către cadre militare și personal civil al UM 0260, specializate ca bucătari, ospătari, în unele cazuri fiind solicitată și orchesta muzicală a unității militare.

Mai multe articole despre:
marian corcodel