MENIU

Dosare penale pentru bistrițeni care au primit între 4.500 și 6.700 de lei pe lună, timp de un an, pentru creșterea copilului

Trei bistrițeni care au încasat pe nedrept îndemnizații mari pentru creșterea copilului au fost prinși de polițiști și s-au ales cu dosare penale. Cei trei au primit sume între 4.500 și 6.700 de lei pe lună în ultimul an, în total peste 16.000 de lei furați de la stat.

 

Este vorba de două femei și un bărbat din Bistrița-Năsăud care au folosit documente false din care reieșea că au avut venituri mari, astfel că au obținut îndemnizații semnificative pentru creșterea copilului. În perioada 2019 – 2020, statul a cheltuit lunar cu cei trei peste 16.300 lei, relatează realitateadebistrita.net.

O femeie de 31 ani a primit indemnizația declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului. Bistrițeanca a încasat astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 4894 lei/lună. 

La data de 25 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În aceeași zi, polițiștii i-au întocmit dosar penal, tot pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, unei alte femei, de 29 ani, din Bistrița, care din 2019 și până în 2020, ar fi solicitat acordarea îndemnizației de creștere a copilului, pe baza unor documente false. A primit astfel 6786 lei/lună pentru creșterea copilului.

În al treilea caz, identificat în aceeași zi, luni, 25 ianuarie, un bărbat de 32 ani a încasat 4562 lei/lună pentru creșterea copilului.

Mai multe detalii pe realitateadebistrita.net.