MENIU

Dosar penal pentru distrugere, după incendiul devastator de la Brașov. Un posibil dezastru a fost evitat la mustață

Dosar penal pentru distrugere, după incendiul devastator de la Brașov. Un posibil dezastru a fost evitat la mustață

Dosar penal după incidentul grav din Brașov, în urma căruia un incendiu izbucnit la un autoturism, în miez de noapte, era cât pe ce să distrugă un întreg bloc de locuințe. Ancheta vizează infracţiunea de distrugere.

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Codlea efectuează cercetări într-un dosar penal, pe care l-au constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, după ce la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 01.10, au fost sesizaţi cu privire la faptul că un incendiu ar fi izbucnit la un autoturism, parcat pe stradă din localitate. (...) În cauză, la acest moment, poliţiştii efectuează verificări, în cadrul dosarului penal aflat sub coordonarea procurorului de caz, desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, urmând a se stabili cu certitudine condiţiile în care bunurile au fost distruse şi a se dispune măsurile legale, în consecinţă”, a transmis, miercuri, Poliţia judeţeană Braşov.
 
Verificările făcute de poliţişti arată că două două autovehicule staţionate au luat foc, iar din cauza temperaturii ridicate alte două autoturisme, parcate în apropiere, au fost afectate. Focul s-a extins la faţada unui imobil.
 
Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere din cadrul ISU Braşov şi două autospeciale aparţinând SVSU Codlea.
 
”Când au ajuns echipajele la faţa locului două autoturisme erau cuprinse de flăcările care s-au propagat si la faţada clădirii. S-a intervenit rapid, reuşindu-se localizarea şi lichidarea incendiului, fără a fi înregistrate victime. Două persoane s-au autoevacuat în siguranţă. În urma izbucnirii incendiului au fost afectate de flăcări trei autoturisme, iar ferestrele imobilelor situate la parter, etajul 1 şi etajul 2 au fost distruse”, a transmis ISU Braşov.
 
Cauza izbucnirii incendiului nu a fost încă stabilită, fiind în curs de investigare.